Jdi na obsah Jdi na menu
 


Účast na výcvikových táborech srpen 2009

Prázdniny máme za sebou, ale ani v tuto dobu jsme nezaháleli a nyní se s Vámi rádi podělíme o zkušenosti, které jsme se za tu dobu snažili získat. Navštívili jsme několik výcvikových táborů, kde jsme se seznámili s několika výcvikáři a také figuranty. Viděli jsme práci s jinými psi různých ras i věku. Naši psi měli možnost si začvičit pod dohledem jiných instruktorů i figurantů a právě tímto způsobem jsme se zase naučili nové cvičebné způsoby, o které se s Vámi rádi podělíme.

9.-16.8.2009 - výcvikový tábor na Lamberku s Airedaleterier klubem

9.-16. srpna 2009 se naše hlavní výcvikářka Marie Francová a místopředsedkyně Pavlína Řežábková účastnili výcvikového táboru na Lamberku ve spolupráci s Airedaleterier klubem. Cílem takového táboru je otestovat, co společně se svými psími mazlíky zvládneme, ať už jde o zábavu, které zde bylo spousta, ale i o intenzivní výcvik, který byl nakonec otestován různými druhy zkoušek. Ani naše účastnice nezůstali pozadu a nějaké ty úspěchy si také odnesly. Maruška se svou Erin úspěšně složila zkoušku podle řádu IPO V a Pavlínka se svou Agi úspěšně složili stopařskou zkoušku FPR 1. Ještě jednou gratulujeme!!!

22.-28.8.2009 - výcvikový tábor ZKO FALCO Hluboká

Další akce, které jsme se jako klub částečně účastnili, byl výcvikový tábor, který pořádali naši kolegové ZKO FALCO Hluboká. Výcvikový tábor se konal 22.-28.8.2009 na Komorníku, kde byli všichni účastníci ubytovaní. Zde trénovali a připravovali se na zkoušky, které se pak konali na strmilovském cvičáku. Během tohoto týdne jsme se mnohému přiučili, ať už se jednalo o výcvikové metody, kterých nikdy není dost, protože co pejsek to jiná finta, která na něj platí. Další velmi dobrá zkušenost plná rad se týká figurování. Figuranti, kteří se účastnili výcvikového táboru byli skvělí a předali část svého umění našemu začínajímu figurantovi, kterým je Michal Bartek. Za tuto možnost všem figurantům, výcvikářům a celému organizačnímu týmu Falco moc děkujeme!

Teď už ke zmíněným zkouškám, na které se všichni připravovali, i my jsme zde měli své zastoupení. Opět se jedná o Marušku Francovou a Pavlínku Řežábkovou. V úterý 25.8. se konali zkoušky podle zkušebního řádu NZŘ, kde Maruška s Erin úspěšně složili zkoušku ZVV 1 a Pavlínka s Agi úspěšně složili zkoušku ZZO. Ve čtvrtek 27.8. se konali další zkoušky podle zkušebního řádu IPO a zde opět Pavlínka s Agi úspěšně složili stopařskou zkoušku FPR 2. Ještě jednou gratulujeme!

19.-23.8.2009 - výcvik canisterapeutických týmů

Jako již každoročně, i letos se uskutečnil výcvik nových canisterapeutických týmů o.s. Hafík s předcházejícím vstupním testem podmiňujícím účast na samotném výcviku. Samotný výcvik letos probíhal v termínu 19. - 23. 8. na cvičišti KO Agility Třeboň. Z našich řad se ho zúčastnila Petra Šťástková se svou fenkou Elišou. 23.8. uspěly v teoretické i praktické části zkoušek zaměřených na specifické dovednosti canisterapeutického týmu a splnily tak podmínky pro získání osvědčení canisterapeutického týmu.