Jdi na obsah Jdi na menu
 


CO SI VZÍT S SEBOU NA CVIČÁK

Při vaší první návštěvě je nutné mít u sebe platný očkovací průkaz vašeho psa. Taktéž po každé vakcinaci je dobré jej přinést na kontrolu.

Pevné vodítko, které by mělo být cca 1,5 m dlouhé. Nevhodné je řetízkové vodítko!

Náhubek - pro případ agresivity psa (zvláště vhodné u dospělých psů).

Oblíbenou hračku psa (pískátko, míček- fantazii vašeho psa se meze nekladou).

Plné kapsy dobrot, aby skutečně po každém vykonaném povelu dostal pes odměnu. Vždy mějte pamlsky nakrájené na menší kousky - tak, aby se pes nezdržoval kousáním a hned se nenabaštil (může ztratit zájem o pamlsek). Také by to neměla být jeho strava (např.granule) - prostě dobrota, na kterou ho utáhnete (párek, sýr, piškotky, zde se opět fantazii meze nekladou).

Dobrou náladu. Pakliže nebudete v pohodě vy, vycítí to váš pejsek a i jemu se bude špatně cvičit.

A to nejdůležitější: nezapomeňte svého PSA!!!

Nebojte se, že při vaší první návštěvě na vás budeme chtít zaplatit členský poplatek - záleží na vás, jak se vám bude líbit. Teprve až budete mít jasno, můžete vstoupit do našich řad!

Pakliže se skutečně chcete věnovat výcviku intenzivně budete ještě potřebovat - aportovací činku, nacpané všechny kapsy dobrotami, stopovací vodítko 10 m dlouhé a když budete chtít, tak i postroj pro vašeho psa.

Obrazek

Jdete k nám skutečně poprvé? Nebojte se, že se "ztrapníte", naše začátky také nebyly nejideálnější a rozhodně se vám ani vašemu psu nebude nikdo smát. Jde o to, abychom vám poradili, co a jak máte udělat. To, že vám řekneme, že to či ono děláte špatně, není proto abychom si na vás něco dokazovali, ale abychom z vás a vašeho psa udělali dobrý tým!

Obrazek