Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jarní pochod se psy 26.4.2008

Fotky z akce

Pochod v novinách

I přes počáteční nepřízeň počasí, kdy nám poprchalo, se začali první účastníci Jarního pochodu trousit na cvičák ve Strmilově už kolem osmé hodiny ranní. Oficiální začátek pochodu byl oznámen na devátou hodinu. Po přejímce pejsků a zapsání všech účastníků proběhlo společné fotografování a vyrazili jsme na trať, která byla letos jiná než v letech minulých a tak se mohli všichni účastníci těšit na desetikilometrovou procházku krásnou a neokoukanou krajinou.

Obrazek

Obrazek

Všichni pejsci se ukázali jako hezky vychovaní, takže ani v počtu 33 psů nedošlo k soubojům, při kterých by tekla krev. Malé vyjasňování názoru na to, kdo je šéf, sice proběhlo, ale majitelé zmiňovaných psů je včas usměrnili, takže pochod probíhal bez problémů a v poklidu.

Obrazek

Obrazek

Chvíli cesta, chvíli louka, pár přeskoků přes potůček a už jsme na prvním stanovišti, kde si dospělí i děti můžou zasoutěžit. Někoho víc zaujala zkouška poslušnosti, někdo dal přednost lukostřelbě a někdo si jen tak povídal s ostatními pejskaři.

Obrazek

A šlo se dál. Naštěstí je v okolí Strmilova spousta lesů a luk, takže si pejskové spokojeně vyšlapovali a žádná auta nám nekazila příjemnou procházku.

Obrazek

Obrazek

Další zastávku jsme pojali v duchu sportovní kynologie, kdy si všichni mohli na „domácím“ cvičáku jednoho ze členů KK Strmilov vyzkoušet, co jejich pejsek zvládne za překážky.

Obrazek

Přibližně v polovině trasy bylo zajištěno občerstvení v místní hospůdce, kde si pejsci i jejich páníčci mohli odpočinout, zahnat žízeň i hlad a pak vesele pokračovat v cestě. Děti využily času k pomalení s pejsky a větším účastníkům jsme zavařili mozkové závity dvěma testy (jeden testík byl z první pomoci a druhý z oboru filmu a psů v něm).

Obrazek

Obrazek

Třetí a poslední zastávku ocenili převážní psí plavci, protože u rybníku mohli svlažit své tlapky a někteří nejen je.

Obrazek

Obrazek

Po příchodu zpět na kynologické cvičiště ve Strmilově obdržel každý účastník pochodu upomínkové osvědčení o absolvování pochodu, balíček s psími dobrotami od sponzora pochodu - firmy KSK Bono s.r.o. a časopisy o psech Planeta zvířat a Svět psů.

Obrazek

Obrazek

A co říci na závěr? Snad jen to, že doufáme, že se všem 43 lidským a 33 psím účastníkům akce líbila a že budou našim akcím pro pejskaře věrni i nadále. Tímto také všechny srdečně zveme na další ročník Strmilovského voříška – výstavu kříženců, pejsků bez průkazu původu nebo s průkazem původu, kteří nechodí na oficiální výstavy. Voříškiáda se koná 24.5.2008 na kynologickém cvičišti ve Strmilově a uzávěrka přihlášek je 15.5.2008.

A nyní malá rekapitulace: Pejsci se pochodu účastnili v tomto složení – 10 kříženců, 2 němečtí ovčáci, 1 zlatý retrívr, 1 jorkšírský teriér, 1 malý knírač, 3 pitbulové, 1 trpasličí špic, 1 erdelteriér, 1 špringršpaněl, 1 čínský chocholatý pes, 1 rhodeský ridgeback, 2 border kolie, 1 německý boxer, 1 trpasličí pinč, 1 beauceron, 2 belgičtí ovčákové, 2 labradorští retrívři a 1 americký kokršpaněl. Nejstaršímu pejskovi, kterým je pitbul Kal a je mu 14 let moc gratulujeme za zvládnutí pochodu a přejeme mu, ať se ve zdraví účastní i našeho pochodu napřesrok.